Tiedonjyvä 2022 -palkinto Hanna Haminalle

Maataloustoimittajat ry palkitsi Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Haminan Tiedonjyvä 2022 -palkinnolla Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa 16.2.2023.

Palkinnon myöntämisperusteissa todetaan, että Hanna Hamina on sanavalmis, asiantunteva ja yhteistyökykyinen siipikarja-alan edustaja. Hän pitää esimerkillisellä tavalla ja aktiivisesti yllä kotimaisen lihasiipikarjan ja kananmunien. Hamina perustaa sanomisensa faktoihin, sortumatta saarnaamiseen. Hamina vastaa aina tiedotusvälineiden yhteydenottoihin ja auttaa tarvittaessa. Hänellä on erittäin laajat verkostot kotimaassa, ja lisäksi hän tuntee  kansainväliset siipikarja-alan toimijat.

”Kun Hannaan ottaa yhteyttä, tietää saavansa asiallista ja luotettavaa tietoa siipikarja-alasta. Se vahvistaa luottamusta koko alaa kohtaan”, sanoo Maataloustoimittajat ry:n  puheenjohtaja Michael Godtfredsen luovuttaessaan palkintoa Haminalle.

Hanna Haminalla on myös käytännön kokemusta siipikarja-alasta, sillä hänen kotitilallaan Eurassa kasvatetaan broilereita.

Lisäksi Hamina on aktiivinen vapaaehtoisessa kehitysyhteistyössä. Hän on ollut mukana, kun Naisten Pankki on suunnitellut ja rakennuttanut ison lattiakanalan Ugandassa vastuullisen liiketoiminnan ja tuotannon esimerkkinä.

Maataloustoimittajat ry on maa-, metsä- ja elintarviketalouden toimittajien ja tiedottajien yhdistys, johon kuuluu 210 jäsentä. Yhdistys on  jakanut jo vuodesta 1976 Tiedonjyvä-palkinnon maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.