Sonneja vielä myynnissä

Perinteiset siitossonnihuutokaupat järjestettiin tänäkin keväänä sähköisesti. Sonneista oli kerätty verkkoon tarkat punnitus- ja indeksitiedot, rakennearvostelut ja esittelyvideot.

HKScanin ja Atrian sonneihin pääsi tutustumaan etukäteen myös paikan päällä ja samalla ostajat näkivät toisiaan pitkästä aika

Kasvattajaosuuskunta Limousin järjestivät yhteistyössä Suomen Limousinkasvattajat Ry:n kanssa sonnien yhteismyynnin omilla verkkosivuillaan. Aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna kyseessä ei ollut huutokauppa, vaan sonneista tehtiin kaupat suoraan myyjän ja ostajan kesken.

Atrian varsinaisella ensimmäisellä huutokauppakierroksella sonneja myytiin 57, mikä oli odotetusti vähemmän kuin viime vuoden huippuennätysten huutokaupassa. Sonnien keskihinta jäi myös alle edellisen kevään ennätyksen, ollen nyt 4 411 euroa.

Teerenpesän Tuuppari oli tehnyt ennakkoon moniin ostajiin vaikutuksen, eikä sen korkea 7 000 euron hinta tullut yllätyksenä.

HKScanin huutokaupassa myyttiin 35 sonnia ja koko huutokaupan keskihinta oli 4 205 euroa. Kevään kalleimman tittelin jakoivat simmental sonni AM Tuisku ja hereford-sonni KB Tallahassee WM. Molemmat huudettiin hintaan 6 300 euroa.

Limousin yhteismyynnissä kaupaksi meni ensimmäisellä kierroksella neljä sonnia ja hintojen arveltiin pysytelleen myyjien pyytämässä hintatasossa noin 4 000 euroa.

Aikaisempia keväitä hiljaisempaan myyntiin vaikuttanee raju kustannusnousu ja luomuasetuksen muutos.

Kaikilla toimijoilla on vielä sonneja myynnissä. Sonnien jälkimyynnin odotetaankin jatkuvan alkukesän ajan. ◻

Lisätieto myynnissä olevista sonneista:

Atria Tuottajat

HKScan

Kasvattajaosuuskunta Limousin