Okra ja Viljo esittelivät uutta kotieläintuotantoon

Okra-näyttely Oripäässä ja Viljo eli viljelijän konemessut Kiuruvedellä esittelivät kesän aikana tuotteita ja laitteita kotieläintiloille. KMVET kokosi kiinnostavimmat uutuudet molemmista tapahtumista.

Ammujaisten osallistujat joutuivat lämmittelemään kaikin keinoin OKRAn kylmänä ensimmäisenä näyttelypäivänä. Näyttelyn tulokset löytyvät Varsinais-Suomen Karjakerhon sivulta  www.vskarjakerho.com
Ammujaisten osallistujat joutuivat lämmittelemään kaikin keinoin OKRAn kylmänä ensimmäisenä näyttelypäivänä. Näyttelyn tulokset löytyvät Varsinais-Suomen Karjakerhon sivulta www.vskarjakerho.com

Pirjo Mälkiä, Oripää ja Kiuruvesi

  Kesän tapahtumat Okra ja Viljo olivat kovin erilaiset messut. Toinen suuri ja tällä kertaa jopa ruuhkainen, toinen pieni ja leppoisa. Jo kokonsa vuoksi Okran anti oli selvästi runsaampi, ja sijaintinsa vuoksi suunnattu myös sika- ja siipikarjatiloille. Viljon sijainti maitoalueella näkyi tarjonnassa.

Järjestyksessään seitsemästoista Okra-näyttely takoi ennätyslukuja. Mukana oli tällä kertaa yli tuhat yritystä yli 500 eri osastolla. Pinta-alaa oli käytössä 25 hehtaaria. Ammujaiset-näyttely toi paikalle yli 300 lehmää ja muuta nautaa. Neljän näyttelypäivän aikana Oripään kentällä kävi huikeat 82 000 ihmistä, mikä on näyttelyn uusi yleisöennätys.

Kolmatta kertaa järjestetty Viljo-näyttely jäi kymmenentuhannen kävijätavoitteestaan selvästi. Vaikka tapahtuman odotettiin kasvavan, ja näyttelyalue oli siirretty aiempaa väljempään paikkaan Kiuruveden keskustassa, kävijämäärä väheni edellisestä vuodesta noin 1 500:lla.

Järjestäjät kertoivat tuplanneensa markkinoinnin edelliseen vuoteen verrattuna, mutta tänä vuonna Viljoon lippunsa maksoi vain noin 7 000 vierasta. Polttavan helteen ja toisen säilörehusadon korjuun arvioitiin verottaneen kävijämäärää.

 

Viljon ja Okran muut uutuudet on esitelty Käytännön Maamiehen numeroissa 7 ja 8/2014 sekä KM:n ja KMVETin verkkosivuilla.

Kuvateksteissä esitetyt hinnat ovat arvonlisäverottomia.

 

www.okramaatalous.fi

www.viljelijankonemessut.fi